AIPPI World Congress San Francisco 2022

Van 10 tot en met 13 september 2022 vond het AIPPI World Congress plaats in San Francisco. In het congreshotel Marriott Marquis kwamen zaterdag 10 september de Nederlandse deelnemers samen voor een geslaagde Oranjeborrel.

Zo’n 28 leden van de Vereniging voor Intellectuele Eigendom (VIE), de Nederlandse groep van AIPPI, hebben dit congres bezocht. Een deel van hen heeft zich onder leiding van voorzitter Stef van Gompel ingezet opdat bijgaande resoluties werden aangenomen:

1.            Q280: Patentability of Diagnostic Methods

2.            Q281: Trade Marks and the Internet and Social Media

3.            Q282: Copyright Moral Rights

4.            Q283: Protection of Trade Secrets During Civil Proceedings

De teksten van deze vier resoluties zijn tot stand gekomen op basis van de rapporten en commentaren die onder meer door de VIE en andere nationale groepen zijn opgesteld en op basis van de discussies die in San Francisco hebben plaatsgevonden. Ook werd de resolutie “Privileges relating to Settlement Negotiations and Compromise Offers” aangenomen. De documenten zijn inmiddels gepubliceerd in de “Library” op de website van AIPPI International.

Het volgende AIPPI World Congress zal plaatsvinden van 20 t/m 25 oktober 2023 in Istanboel. Daar zullen delegates van alle nationale groepen discussiëren over vier nieuwe vragen met de bedoeling resoluties aan te nemen. De nieuwe vragen betreffen de volgende onderwerpen:

  1. Doctrine of Equivalents
  2. Proving Trade Mark Use
  3. Collecting Societies
  4. Responsibility of Online Marketplaces for Online Infringement.

Zodra de nieuwe Study Questions en working guidelines definitief zijn vastgesteld, zullen de leden worden geinformeerd en kunnen zij zich bij het secretariaat aanmelden voor deelname aan een van de werkgroepen.