Vrijdag 19 april 2024

Young Members bezoek aan REACT

Het eerste Young AIPPI bezoek van 2024 komt eraan. Op vrijdag 19 april 2024 om 14:30 zijn de Young Members uitgenodigd om langs te komen bij de jaarlijkse bijeenkomst van REACT in de Hallen, in Amsterdam. Dit bezoek biedt een mooie gelegenheid om te leren over de praktische kant van handhaving van IE-rechten en daarnaast weer gezellig samen te komen met andere Young Members.

REACT is een stichting (“not-for-profit organization”) met meer dan 30 jaar ervaring in het bestrijden van piraterij. Als IE-geïnteresseerden weten we maar al te goed hoe groot de handel in namaakgoederen wereldwijd is. REACT zet zich in alle rechthebbenden, consumenten en overheden te beschermen tegen de negatieve gevolgen van handel in namaakgoederen. Bovendien blijft REACT zich innoveren met betrekking tot de aanpak van juridische, milieu-, verwijderings- en recyclingkwesties die voortvloeien uit schendingen van IE-rechten. REACT is internationaal actief en werkt samen met meer dan 120 landen (en douaneautoriteiten).

Op 18 en 19 april vindt de jaarlijkse bijeenkomst van REACT plaats, en op 19 april zullen er ook internationale juristen van REACT in Amsterdam aanwezig zijn. Op de bijeenkomst zullen er ‘marketstands’ staan van vele bekende merken, die inzicht geven hoe namaak te herkennen is. Wij zullen beginnen met een bezoek aan deze stands. Verder zal  REACT ons vertellen over hun juridische activiteiten wereldwijd. Aan bod komt o.a. hoe de namaakbestrijding in Brazilië werkt, hoe de samenwerking met e-commerce in Azië is en de rol van REACT als collectieve belangenbehartiger in juridische procedures ten aanzien van namaakbestrijding. We sluiten de middag af met een borrel.

Voor wie?

Iedereen die (i) zich bezig houdt met IE (zowel soft IE als hard IE), (ii) 35 jaar of jonger is, en (iii) AIPPI/VIE-lid is, is hierbij van harte uitgenodigd aan te sluiten. Het bezoek aan de bijeenkomst van REACT is gratis.

Ben je nog geen AIPPI/VIE-lid? Word dat dan nu voor EUR 95 per jaar (voor Young Members) en meld je gelijk aan voor deze activiteit.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op via secretariaat@aippi.nl.

Praktische info

Datum
Vrijdag 19 april 2024
Locatie
Amsterdam
Kosten
Het bezoek aan de bijeenkomst van REACT is gratis voor Young Members.

Opleidingspunten
Eén netto opleidingsuur (gelijk aan 1 punt)